Voziček je prazen.
Izdelek '%s' je bil dodan v voziček.

Kalibracije in validacije

Kalibracije termometrov in vlagomerov

Kalibracijo termometrov izvajamo po primerjalni metodi s pomočjo kalibracijske kopeli oziroma klimatske komore, s katerima zagotavljamo stabilno temperaturno stanje. Pri kalibraciji se določi pogrešek merjenca, ki je razviden iz certifikata o kalibraciji, katerega prejmete po končanem postopku. Na njem so tabelarično podani rezultati, katere lahko upoštevate kot korekcijo pri vaših meritvah.

Zakaj je potrebna kalibracija in ovrednotenje temperature:

  • segrevanje in ohlajevanje termometra, tresljaji ter rokovanje z njim vpliva na senzor in s tem na točnost termometra,
  • temperaturno regulirane komore, termometri s prikazovalnikom in tekočinski termometri časovno niso stabilni,
  • preverimo točnost med nastavljeno in dejansko temperaturo,
  • izmerimo enakomernost porazdelitve temperature po prostoru.

Vsi pri nas kupljeni merilniki temperature imajo certifikat o kalibraciji že vključen v ceno merilnika!

Validacije hladilnikov in hladilnih komor

Kot del validacije sistemov upravljanja hladne verige, morajo biti sistemi za spremljanje temperature v hladni verigi potrjeni.

Validacija je proces potrjevanja meritev in naprav, ki se uporabljajo v določenem procesu. To se običajno izvaja po smernicah 21 CFR Part 11 . Proces zagotavlja, da se merjenje in beleženje podatkov izvede pravilno.

Izvajamo validacije vaše opreme, prostorov, skladišč, dostavnih vozil s poročili in nudimo validacijske komplete za samostojno validiranje.

Sofinanciranje

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Vavčerja za digitalni marketing za projekt spletna stran, spletna trgovina, rezervacijska platforma ter mobilna aplikacija.